Fynda skönhetsprodukter

Skönhetsprodukter dyrt

Skönhetsprodukter är ganska dyrt och även om jag har reflekterat över hur mycket jag lägger så har jag aldrig faktiskt räknat på det.

På ett sätt är det väldigt dumt för även om man reflekterar över det betyder inte att man alls har någon koll på hur mycket pengar man faktiskt lägger. Det var något jag fick lära mig när jag räknade på hur mycket pengar jag la på att äta ute.

Ett tag åt jag ute nästan varje dag och gick på en del After Work. Jag trodde jag hade en ungefärlig koll på hur mycket pengar ja la på detta och tyckte att det var värt det då. Men sen bestämde jag mig att en månad räkna ner alla utgifter och det var 70% mer än vad jag trodde. Så ibland räcker det inte att reflektera över det utan man måste faktiskt räkna på det.

Skönhetsprodukter är något jag har dålig koll på och en hel del produkter är ingenting man köper varje månad utan man köper när det tar slut. De är således mycket svårare att gissa hur mycket pengar man lägger på det.

Man kan räkna lite på de kostnader som finns genom att gå igenom de produkter man har och estimera hur länge de normalt sätt räcker. En del smink använder jag bara vid festligheter och de brukar lätt vara ett år medan mascara och andra produkter som man använder till vardags också går åt snabbare.

Sen finns det en del produkter som är riktigt svårt att räkna på och det är deodoranter, parfymer och liknande produkter. De varar väldigt länge och jag brukar variera mig mellan tre olika dofter också.

Med hudkrämer, smink, parfymer och hårvårdsprodukter så rör det sig om många tusen kronor om året. Förmodligen runt 10 000 kronor för ett år skulle jag tro om man räknar ihop allting och det finns alltså all anledning att försöka slå till på erbjudanden och rabatter om man kan.

Fynda vid reor

Ett stort problem med att man handlar skönhetsprodukter vid så många olika tillfällen gör att man dras lätt med illusionen att det inte är så mycket pengar. Men lek med tanken att du hade kunnat förutse årsförbrukningen och sedan handla allt det där vid ett tillfälle när priserna var nedsatta med 20-30%. Då skulle jag kunnat spara 2000 till 3000 kronor.

Jag är lite osäker på hur mycket skönhetsprodukterna går ner vid reor som Black Friday och mellandagsrean men det lär ändå finnas en del i alla fall. Kanske är dessutom vissa produkter nedsatta ännu mer och det skulle man kunna utnyttja.

Rabattkoder

Det kanske lättaste sättet att få ner priserna är att utnyttja rabattkoder och specifika kampanjer som erbjuds av butiker där man brukar handla.

Jag handlar nästan allt mitt online för att butiker som Kicks och liknande är inte alls billigt jämfört med vad man kan få det online. En av mina favoritbutiker för att handla ifrån är Nordicfeel. Jag tycker de har ett bra utbud av produkter som passar mig och det är också en butik som då och då kör ”drives” med rabattkoder.

Jag har då och då spanat in rabattkoder hos Nordicfeel som jag kan använda men funderar på att nästa gång det kommer en bra kod så ska jag lägga en större order. Att hålla koll under sommaren och hösten är inte fel och sen ska jag försöka att titta vid både Black Friday och senare mellandagsrean vid jul.

En stor fördel med Nordicfeel är att de alltid erbjuder fri frakt. Om det kommer rabattkoder som gäller ett specifikt märke så kan man alltså se till att handla endast det och såklart komplettera med andra produkter som har bra priser.

Jag vet att detta kan framstå som omständligt att man måste hålla koll och leta efter rabattkoder. Men det finns sätt att lösa det genom att registrera sig nyhetsbrev och på andra sätt få notiser om när det kommer ut nya rabattkoder. Sen ser man till att handla för ett år framåt när möjligheten ges.

Millie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *