Jag minns min våningssäng som barn

snygg våningssängNär jag var på middag i helgen så kom det på tal om mammas sommarstuga och att hon planerar att köpa en våningssäng till ett av de små rummen. Våningssängar är väldigt praktiska när det kommer till mindre utrymmen men där man ändå är i behov av flera bäddar. Det blev en ganska livlig diskussion där egentligen bara min bror var en motståndare till konceptet. Han ansåg att det är jobbigt att ligga underst för att man vet aldrig vad den ovanför gör och dessutom känns det jobbigt att ligga överst för att man ligger så nära taket. Jag tyckte då att vi kunde satsa på en våningssäng med 3 bäddar så han kunde ligga i mitten, men det gick inte heller hem hos honom.

Jag minns att när vi var små bodde vi tillfälligt i en bostad som inte hade speciellt gott om utrymme. Jag minns att jag och min bror delade rum och för att inte ta upp för mycket av rummets plats med sängar så hade vi faktiskt en våningssäng som vi sov i under ett par års tid. På den tiden var det aldrig något problem utan vi tyckte nästan det var positivt då en våningssäng i barns ögon ofta är roligare än en vanlig – något många vuxna har svårt att dela syn på.

Hur som helst tycker jag helt klart att mamma ska satsa på en våningssäng. Fler bäddar gör det mycket lättare att sova över och mycket hellre en våningssäng än en luftmadrass. Idag finns det sjukt snygga våningssängar att köpa online också, som den på bilden här intill.

Millie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *