Låneförmedlarna pressar priserna, eller?

Låneförmedlare är precis som namnet antyder en förmedlare åt lån och hjälper konsumenter att hitta det bästa lånet.

Det fungerar på så sätt att du gör ansökan om lån hos låneförmedlaren och de hämtar sedan in erbjudande från banker och långivare och presenterar det billigaste och bästa till dig.

Den stora fördelen med att använda låneförmedlare är att de gör jobbet åt dig och det behöver bara göras en kreditupplysning på dig som ansöker om lånet. Om du skulle gjort varje förfrågan själv direkt till varje bank hade varje enskild bank varit tvungen att göra detta och det är tyvärr inget som stärker ens kreditvärdighet då det ser ut som man kanske försöka ta flera lån på en gång.

Av denna anledning har låneförmedlare blivit ett populärt sätt att använda sig av och det marknadsförs gärna som att de pressar priserna genom att ställa bankerna mot varandra. Men är det verkligen så i praktiken?

Bästa Låneförmedlare

Du som konsument kommer såklart att vilja välja det billigaste och bästa lånet för dig. Men samtidigt går det inte att bortse från det faktum att låneförmedlaren kommer vilja ha betalt av banken för att de har hjälpt dem att hitta en kund. Av denna anledning spekuleras det i att bankerna ger lite högre bud än vad de kanske annars skulle gjort eller hade kunnat om du försökt förhandla räntan.

Nu brukar räntan för t.ex. privatlån vara så hög att även om låneförmedlaren får en bra ersättning för att vägleda banken en kund så är det inte säkert att banken behöver ta ut mer ränta och erbjuda dig ett dyrare lån då det redan är bra.

Det diskuteras även att det är stora skillnader mellan låneförmedlare och att det därför kan vara smart att jämföra dem och  försöka hitta bästa låneförmedlare.

Om man gör en noggrannare analys av de låneförmedlare som är stora i Sverige som t.ex. Lendo, Freedom Finanace och AXO Finans så skiljer det sig även mellan bolagen vilka banker de jämför. Detta är kritiskt eftersom ju fler banker som lämnar svar till dig ju större chans har du att få ett bra erbjudande.

Låneförmedlare jobbar främst med privatlån eftersom det är här som det är vanligast med personlig ränta och att en person som får ett erbjudande av en bank inte går att anta att någon annan skulle få samma. Därför är alla ärenden unika där man får ett erbjudande baserat på sin kreditvärdighet.

Det bästa tipset för att få ett bra lån är att ha en god ekonomi och gärna ansöka om lånet med någon annan. Om man är två personer brukar räntan bli betydligt lägre och detta är så klart även möjligt att ansöka om genom de låneförmedlare som finns.

Millie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *