Måns Zelmerlöws plagiat i bidraget Heroes

I helgen var det sista deltävlingen i Melodifestivalen och Måns Zelmerlöw som var storfavorit gick direkt till final med låten Heroes. När jag såg framträdandet tyckte jag att låten var okej men att scenframträdandet var riktigt häftigt och med en stor skopa nytänk. Därför tyckte jag också att det var helt okej att Måns faktiskt gick vidare även om låten i sig inte var lika självklar för mig.

Inte helt oväntat faller en stor kappa av besvikelse över mig när jag senare inser att Måns inte bara inspirerats utan i min mening faktiskt plagierat gubben med paraplyet (som nästan hela framträdandet baseras på) av någon ganska okänd på Youtube. Hade han inspirerats hade han gjort gubben annorlunda och designat t.ex. paraplyet på ett mer avvisande sätt o.s.v.. Detta är i min mening riktigt lågt och jag hoppas han diskvalificeras, precis som Hasse Andersson med en låt som faktiskt redan gjorts. Det är i min mening tydliga regelbrott.

Här kan ni se Måns Zelmerlöws låt Heroes från deltävlingen i Melodifestivalen 2015:

Här kan ni ser ”The Alchemy of Light” som ”inspirerat” honom:

Där finns också en och annan likhet (minst sagt) med introt till David Guettas låt Lovers On The Sun. Jämför Måns intro med följande:

Millie

3 Comments

  1. Lyssna på första minuten av David Guettas ”Lovers on the sun”. Den gör tyvärr klart att det inte bara är scenframträdandet som är ett plagiat, det är även första minuten av låten. Väldigt märkligt att detta inte uppmärksammats!

  2. Tack Christoffer. Jag såg något snabbt om det på Aftonbladet men visste inte vilken låt det var. Ska lägga till det i inlägget 🙂

    Ja, jag tycker det är helt sjukt att han skickas vidare. Tycker det är mer än bara ”inspiration”.

  3. Det finns som sagt likheter mellan låtarna under första minuten av låten. Men om man jämför hela låten och refrängerna mellan låtarna så blir skillnaden stor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *